Lainattavia välineitä

Välineet on tarkoitettu ainoastaan leirikeskuksen asiakkaille. 
ULKOKÄYTTÖÖN:

  • Onkia 20 kpl

  • Pilkkejä 4 kpl

  • Naskalit 4 kpl

  • Kaira 1kpl

  • Kasviprässi 2 kpl

  • Ryhmäytymisvälineitä: kimppasukset, iso ryhmän kanssa liikuteltava kynä yms.

  • Lumikengät 12 kpl (säädettävää kokoa, soveltuvat noin 12-vuotiaasta ylöspäin)

  • Nuotiolettupannuja ja makkaratikkuja

SISÄKÄYTTÖÖN:

Meriharjun luontotalolta löytyy myös erilaisia pelejä kurssikeskuksen asiakkaiden käyttöön.

Osa peleistä on vapaasti lainattavissa 2krs:en kirjahyllyistä ja osa peleistä voidaan lainata ohjaajalle. Kysy talon henkilökunnalta lisätietoja.

Vapaasti lainattavat pelit (yllä):

Erikseen lainattavissa (yllä):

Muuta kiinnostavaa ja hyödynnettävää

JATULINTARHA: Portti metsään

Jatulintarha eli kivilabyrintti löytyy talon eteläpäädystä pihan ja metsän rajalta. Kivilabyrintin on tehnyt Juurielo ry. muinaisen jatulintarhamallin mukaan. Jatulintarhaa kutsutaan myös jättiläisenpoluksi ja sen kivikehien välissä kulkevaa mutkittelevaa polkua voikin kävellä labyrintin keskukseen ja takaisin. Jatulintarha on rajamerkki, portaali toisenlaiseen mielentilaan ja vertauskuvallisesti sen läpi kulkemalla voi tehdä matkan tarunhohtoisiin paikkoihin. Jatulintarha toimii hyvänä virityksenä esimerkiksi metsäretkelle lähtiessä.

OIVALLUSTEN NÄYTTELY

Talon yläkertaan ja hieman muihinkin huoneisiin on koottu näyttely, jonka ajatuksena on tuoda luontoa sisälle taloon ja herätellä aisteja ja aivonystyröitä havainnoimaan lähiympäristön monimuotoisuutta eri vuodenaikoina.

HISTORIAHUONE

Sijaitsee talon toisessa kerroksessa ruokasalin takana. Huoneesta löydät lyhyen historiikin Meriharjun menneisyydestä sekä kuvia kotisisaropiston ajoilta.

VILJELYLAARIT

Meriharjun luontotalolla on viljelylaareja etupihalla sekä patiolla. Niissä kasvatetaan muun muassa kasviksia, yrttejä, salaatteja ja syötäviä kukkia. Luontotalon asiakkaat saavat vapaasti käyttää laarien antia. Viljelylaarit on jaoteltu kauneus, terveys, herkku sekä kasvispatalaareiksi.

Kauneuslaarissa kasvaa kauneudenhoitoon ja luonnonkosmetiikkaan soveltuvia kasveja, terveyslaarissa terveyskasveja, herkkulaarissa syötäviä kasveja ja kasvispatalaarin aineksista voi tehdä kasvispadan. Ruokasalista löytyy myös taulut, joissa kerrotaan lisätietoa laareissa kasvavista kasveista sekä lähiseudun villivihanneksista.

GRILLIKATOS

Talon pohjoispuolella metsän siimeksestä on grillikatos, jonne mahtuu jopa 20 ihmistä istuskelemaan tulen äärellä ja grillaamaan. Ulkoeteisen välinevarastosta löydät lettupannuja, makkaratikkuja ja muuta välineistöä grillaukseen ja letunpaistoon. Keittiössä on myös muoviset retkeilyastiat, joita voi ottaa mukaan grillipaikalle.

UUTELAN LUONTOPOLKU

Uutelan alueella on luontopolku, jonka varrella pääsee tutustumaan muun muassa metsä- ja laidunmaisemiin, kluuvijärviin, silokallioihin ja rantaniityille. Luontopolun esitteitä löydät luontotalolta sekä netistä.

Lisätietoja henkilökunnalta.