Onnellisuutta ostamatta!

Tänään vietetään Älä osta mitään-päivää vastaiskuna Suomeenkin rantautuneelle Black Friday-hysterialle. Shoppailu on kivaa ja kaupunki on täynnä toinen toistaan hienompia kauppakeskuksia, mutta mikä muu kuin ostaminen ja tavarat voisi tuoda onnellisuutta ja merkitystä elämään? Ja tuoko ostaminen oikeasti onnellisuutta? Onko mainosten mielikuvat yhteisöllisyydestä, menestyksestä, suosiosta ja kaikesta hyvästä, mikä tuotteen ostamisesta seuraa, ylipäätään totta? Minkälaiset asiat sinut oikeasti tekee onnelliseksi? Mikä todella luo yhteyttä ja joukkoon kuulumisen tunnetta?

 

Minulla on aika paljon tavaraa, vaatteita, kirjoja (suurin osa onneksi ostettu kierrätettynä!) ja iloitsen kyllä siitä, että voin ilmaista itseäni persoonallisella tyylillä, mutta toden teolla asiat, jotka tuovat onnellisuutta eivät ole pelkästään materiaa. Nautin liikunnasta, luonnossa olemisesta, luovuudesta, elämyksistä, syvällisistä keskusteluista, lemmikkien silittelystä ja oikeastaan tuntuu myös aika hyvältä, kun ei tarvitse kuluttaa rahaa mihinkään turhaan. Siitäkin voi tulla onnellinen ja merkityksellinen olo. 🙂