Ohjeet majoittujille

 

Toimintaohjeet:

Näihin ohjeisiin tutustumalla tiedät miten vanhassa myöhäisjugendin Villa Meriharjussa sekä Uutelan kämpällä tulee toimia.

Tilojen käytöstä tehdään avaimen luovutuksen yhteydessä täysi-ikäisen allekirjoittama omatoimisen käytön sopimus ja samalla perehdytetään talon käytäntöihin. Meriharjun keittiöstä löytyy turvallisuuskansio, jossa ohjeet ovat vielä myöhemminkin luettavissa sekä palautelomake joka jätetään avaimen jätön yhteydessä postilaatikkoon joka näytetään perehdytyskierroksella.

Meriharjussa toimii StadiNet, MunStadi tai Helsingin kaupungin wlan, mutta internet ei alueella ole kovin nopea. Meriharju ja Uutelan kämppä sekä niiden piha-alueet ovat savuttomia ja päihteettömiä alueita joissa noudatetaan savuttoman Helsingin periaatetta.

Nuorisoasiainkeskuksen toimipaikoissa tavoitellaan kestävää elämäntapaa, ja varsinkin luontotalolla, jossa ollaan erikoistuttu luonto- ja ympäristöasioihin tämä tarkoittaa sitä, että talossa pyritään toimimaan mahdollisimman ekologisesti. Talosta ja roskakatoksesta löytyy lajittelupisteet sekä oma kompostori. Energiaa ja vettä käytetään säästäen ja jätteet lajitellaan huolellisesti.

Lisäksi pihalla on viljelylaareja, joiden satoa voi halutessaan hyödyntää.

Talossa toimitaan omatoimiperiaatteella, eli talo tulee jättää yhtä siistiksi kuin se oli tullessa.

 

WhatsApp Image 2016-08-25 at 12.21.25

Tullessasi Uutelaan sinun kannattaa myös ehdottomasti tutustua sitä ympäröivään luontoon!

Uutelan ulkoilualue:

Uutela on Itä-Helsingin laajin ja monipuolisin ulkoilualue. Meriharjun pihasta alkaa kaunis, vanha mäntymetsä ja talon itäpuolelta aukeaa merenranta.

Rantaviivaa seuraillessa voi löytää jään muokkaamia silokallioita, jylhiä jyrkänteitä, hiekkaisia poukamia sekä tervaleppien reunustamia rantoja. Pienen matkan päässä on Särkkäniemen luonnonsuojelualue ”laguuneineen”, upea Skatanniemen kärki sekä Skatan tilan perinnemaisemat!

Lue lisää täältä.