Yleistä tietoa vuoron varanneille

 

Perehdytys ja toimintaperiaatteita

Sekä Meriharjun luontotalon että Uutelan kämpän käytöstä tehdään avaimen luovutuksen yhteydessä täysi-ikäisen allekirjoittama omatoimisen käytön sopimus ja samalla perehdytetään käytäntöihin. Meriharjun keittiöstä löytyy turvallisuuskansio, jossa ohjeet ovat vielä myöhemminkin luettavissa. Uutelan kämpältä löytyy myös kansio, josta löytyvät kämpän käyttöohjeet. Avaimen palautus ohjeistetaan perehdytyskierroksella.

Meriharjussa toimii StadiNet, MunStadi tai Helsingin kaupungin wlan, mutta internet ei alueella ole kovin nopea. Meriharju ja Uutelan kämppä sekä niiden piha-alueet ovat savuttomia ja päihteettömiä alueita, joissa noudatetaan savuttoman Helsingin periaatetta.

Nuorisopalveluiden toimipaikoissa tavoitellaan kestävää elämäntapaa, ja varsinkin luontotalolla, jossa ollaan erikoistuttu luonto- ja ympäristöasioihin tämä tarkoittaa sitä, että toimitaan mahdollisimman ekologisesti. Energiaa ja vettä käytetään säästäen ja jätteet lajitellaan huolellisesti. Meriharjun sisältä ja roskakatoksesta löytyvät lajittelupisteet sekä oma kompostori. Uutelan kämpällä on myös oma kompostori, mutta muut lajitellut jätteet tuodaan Meriharjun roskakatokseen.

Meriharjun pihalla on viljelylaareja, joiden satoa voi halutessaan hyödyntää.

Tiloissa toimitaan omatoimiperiaatteella, eli ne tulee jättää yhtä siisteiksi kuin ne olivat tullessa.

 

WhatsApp Image 2016-08-25 at 12.21.25

Tullessasi Uutelaan sinun kannattaa myös ehdottomasti tutustua sitä ympäröivään luontoon!

Uutelan ulkoilualue:

Uutela on Itä-Helsingin laajin ja monipuolisin ulkoilualue. Meriharjun pihasta alkaa kaunis, vanha mäntymetsä ja talon itäpuolelta aukeaa merenranta.

Rantaviivaa seuraillessa voi löytää jään muokkaamia silokallioita, jylhiä jyrkänteitä, hiekkaisia poukamia sekä tervaleppien reunustamia rantoja. Pienen matkan päässä on Särkkäniemen luonnonsuojelualue ”laguuneineen”, upea Skatanniemen kärki sekä Skatan tilan perinnemaisemat!

Lue lisää täältä.