Youth Unstoppable! Nuorissa on voimaa!

Olin viime viikolla katsomassa nuorten ilmastoaktivismista kertovan dokumentin Youth Unstoppable.  Kanadalainen nuori Slater Jewell-Kemker on kuvannut ilmastokysymysten käsittelyä ja ilmastonmuutoksen aiheuttamia ongelmia jo vuosikymmenen ja koostanut niistä mielenkiintoisen ja innostavan elokuvan. Elokuvan jälkeen voi vain todeta, että nuorissa on voimaa! Ja me ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikössä haluamme auttaa tätä voimaa toteuttamaan ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta!

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön keskeisiä tehtäviä on tukea nuoria kaikessa ympäristöön, ilmastoon, eläin- ja ihmisoikeuksiin kohdistuvassa aktivismissa ja toiminnassa. Jos sinulla on idea, tahto ja innostus vaikuttaa maailmaa, me haluamme ja voimme auttaa siinä. Oli sitten kyse yksittäisistä nuorista, jotka etsivät vielä tapaa toimia maapallon hyväksi tai jo olemassa olevista järjestöistä, aktivistiryhmistä ja nuorten porukoista.

Miten me voimme tukea toimintaanne:

*Jos ympäristö-, ilmasto- ja eläinoikeusasiat ovat lähellä sydäntäsi, voit asettua ehdokkaaksi nuorisovaltuustoon. Me autamme mielellämme sinua vaalikampanjan järjestämisessä.

Lisätietoa: http://ruutivaalit.munstadi.fi/

*Tarjoamme tiloja erilaiselle toiminnalle ja mahdollistamme erilaisten tapahtumien järjestämistä yksikkömme erilaisissa tiloissa esimerkiksi Nuorten ympäristötilassa, Meriharjun luontotalolla, Östersundomin leirikeskuksessa yms.

*Voit tulla työstämään ympäristötiedonkeruun tulosten pohjalta toteutettavia ideoita Ruuti-työpajoihin. Näihin haemme rahaa, joka julkistetaan joulukuussa Ruuti-gaalassa. Tänä vuonna toteutimme nuorten suunnitteleman Ecotrip-pyöräleirin, jonka ideana oli ympäristöystävällinen matkailu kotimaassa. Saimme Ruuti-gaalassa 2018 tätä varten 13 000 € rahaa!

*Autamme selvittämään rahoitusta, sponsseja ja tukea toiminnallenne.

*Meillä on monistus-, tulostus- ja taittopalveluja, joita voi hyödyntää erilaisten materiaalien tuottamisessa.

*Järjestämme retkiä, vaelluksia, työpajoja, vierailuja yms. toiveitten ja tarpeitten mukaan. Meillä on luontosuhdetta vahvistavia retkiä, ryhmäyttävää seikkailutoimintaa, jossa rakennetaan yhteistyötaitoja, eläintoimintaa sekä loppuvuodesta tulossa aktivismimiittejä.

*Keskustelemme mieltä painavista aiheista, ilmastoahdistuksesta, maailman tilanteesta ja otamme nuorten huolen tosissamme. Etsitään yhdessä keinoja, ratkaisuja ja tapoja, joilla juuri sinä voit toimia luonnon ja tulevaisuuden puolesta!

Kysy lisää tai tule käymään Nuorten ympäristötilassa!