Villivihannekset taipuvat monenlaiseen herkutteluun

Kevään ihanin aika on NYT! ja luonto on täynnä ruokaa. Se tarkoittaa myös sitä, että Meriharjun luontotalolla on jälleen järjestetty villivihannes-retkiä, joiden aikana tutustutaan helppoihin peruskasveihin, kerätään niitä sekä valmistetaan yhdessä maukasta ruokaa. Todellista kädestä suuhun elämää. 🙂

Tänä keväänä inspiroiduimme muun muassa tekemään ihastuttavia vegaanisia orvokkikeksejä, joiden reseptin löydät alta. Orvokit ovat miedon makuisia näyttäviä kukkia niin makeiden leivonnaisten koristeena kuin salaateissa ja vaikkapa voileipäkakun päällä.

ORVOKKIKEKSIT

100g margariinia

½ dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

2 rkl siirappia

2 1/2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

½ dl hienoksi silputtua orvokkia

 

koristeluun:

1/2 dl kuumaa vettä

5 rkl sokeria tai siirappia

tomusokeria

tuoreita orvokinkukkia, ketunleivän lehtiä, voikukan terälehtiä

 

Puhdista orvokit ja hienonna noin puolet niistä.

Sekoita kulhossa ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä noin 25 cm tangoiksi. Leikkaa tangoista paksuudeltaan noin 1cm pyöreitä keksejä pellille noin 20kpl.

Paista 200 asteessa 10-15 min.

 

Liuota sokeri veteen. Liimaa sokerivedellä orvokit valmiiden, hieman jäähtyneiden keksien päälle. Ripottele päälle tomusokeria.