Ilmastonmuutos huolestuttaa nuorisotyöntekijöitäkin!

Ilmastonmuutoksen kannalta isoin ekologisen arjen teko yksikkömme tasolla olisi uusiutuvaan energiaan siirtyminen. Päätimme Ekokompassissa selvittää, mitä maksaisi, jos yksikkömme kaikki toimipaikat siirtyisivät käyttämään uusiutuvaa energiaa. Uutelan kämpällä ja Granössä on tälläkin hetkellä käytössä vain aurinkosähköä.

Äkkiseltään voisi ajatella, että uusiutuva energia on paljon kalliimpaa, mutta näin ei ollutkaan – se voi olla jopa halvempaa!  Esimerkiksi Seikkailutalon ja Meriharjun luontotalon kulutuksella tuulienergia maksaisi vuositasolla vain muutaman kympin enemmän kuin fossiilisilla tuotettu ja vesienergialla säästäisimme muutaman satasen.  Harkitsemme vakavasti tuulisähköä. Sähkösopimusten muuttaminen uusiutuvan energian sopimuksiksi vaatii meiltä kuitenkin vielä paljon työtä.