Talvipakkasella on helppo sulattaa pakastimet…

…koska pakasteet voi nostaa sulatuksen ajaksi lumihankeen! Toisaalta joskus on järkevää sulattaa kylmälaitteet muulloinkin, ja tämä olikin yksi toimenpiteemme Ekokompassissa.

Kylmälaitteiden säännöllinen huolto ja sulatus parantavat laitteiden ekotehokkuutta. Pakastin on hyvä sulattaa aina tarvittaessa, eli viimeistään kun laitteeseen on kertynyt jäätä tai huurretta yli ½ senttiä. Useamman kerran vuodessa on hyvä ainakin tarkistaa pakastimen jäätilanne ja sulattaa laite tarpeen mukaan.

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön toimipisteiden kylmälaitteet huolletaan säännöllisesti ja pakastimet sulatetaan aina tarvittaessa. Varsinkin kesän jälkeen kun kylmälaitteet ovat olleet kovalla kulutuksella, on syytä sulattaa laitteeseen kertyneet jää- ja huurrekerrokset ja imuroida laitteen taakse kertynyt pöly. Sulatusajankohdaksi kannattaa valita se hetki, kun pakastin on tyhjimmillään, niin tuotteet eivät pääse sulamaan.

Sulatus sujuu nopeasti ja näppärästi kun laittaa sammutettuun pakastimeen kattilallisen lämmintä vettä. Se nopeuttaa jääkerroksen sulamista ja sulatus sujuu kuin tanssi. 🙂

Nina von Gruenewaldt, Nuorten ympäristötila