Sisustetaan käytetyillä huonekaluilla – resurssiviisautta Ekokompassissa

Seikkailutalolla vapautui varastokäytöstä yksi ylimääräinen huone, joka päätettiin sisustaa pienryhmähuoneeksi. Rakennus on noin sata vuotta vanha huvila, joten halusimme huoneen henkivän vanhanajan tunnelmaa. Oli siis selvää, että hankimme kalusteet käytettyinä. Sopivat kalusteet löytyivät Pakilan työkeskuksesta ja Espoon kierrätyskeskuksesta. Pakilasta löysimme muuten sopivat tuolit, mutta niiden päällysteet olivat huonokuntoiset. Onneksi tuolit olivat kuitenkin laadukkaat, joten työkeskus vaihtoi niihin uudet toivomustemme mukaiset kankaat.
Kierrätyskeskuksesta ostimme maton, keinutuolin ja ison pöydän. Lisäksi ostimme somisteiksi meriaiheisen taulun, pöytälampun ja tarjottimen, joka on Kierrätyskeskuksen omaa Plan B-mallistoa.
Hyvin tehdyillä huonekaluilla on usein pitkä elinkaari, ja hyvä muotoilu kestää myös aikaa. Restauroimalla laadukkaasta huonekalusta saa myös muokattua itseään miellyttävän tuotteen.
Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö ottaa hankinnoissaan ympäristöasiat huomioon. Kalusteet hankitaan joko käytettyinä tai sitten uusilla kalusteilla tulee olla mahdollisimman pieni ympäristökuorma. Kaupungin toimipisteiden sisällä toimisto- sekä muut kalusteet liikkuvat myös kiitettäväsi. Meriharjun luontotalolle löytyi hyvät sähköpöydät käytettyjen toimistokalusteiden liikkeestä. Uutelan kämpällä tehtiin saunaremonttia ja sisätiloihin tullaan hankkimaan uusia kalusteita – käytettyinä tietysti.
Kati Honkanen