Luonnonkosmetiikkaa Helsingin puutarhoissa tänä kesänä

Ympäristötoiminnan puutarhanuoret järjestivät luonnonkosmetiikkatyöpajan Kumpulan koulukasvitarhan pienellä puolella torstaina 28.6. Kaksi muuta luonnonkosmetiikkatyöpajaa on vielä tulossa ti 17.7. Kumpulan koulukasvitarhalla sekä 19.7. Mustikkamaan Syötävässä puistossa. Kumpikin työpaja on klo 13-15 ja ilmainen. Sydämellisesti tervetuloa!

Halusimme hyödyntää puutarhan ihania antimia, tuoreita yrttejä, villikasveja ja kukkia. Valmistimme siis kesäiholle sopivaa voidetta, jonka tehoaineina on muun muassa kehäkukkaa ja piharatamoa. Teimme myös minttuista kylpysuolaa, yrtti-savikasvonaamiota sekä maistelimme ihanaa kauneusjuomaa, johon laitoimme sitruunamelissaa, hunajaa ja mustaheruksan lehtiä. Kesä on ihanaa aikaa ja Helsingin puutarhat ja viljelyalueet inspiroivia paikkoja!