Hankimme työntekijöillemme eettisiä työvaatteeita, stooreja hankinnoista osa 1

Pure Waste Textiles Oy on hieno esimerkki suomalaisesta tekstiilialan innovoijasta. Sen ytimessä on eettinen liiketoiminta ja jätetekstiilin hyötykäyttö.

Me tarvitsimme huppareita ja hankimme ympäristöystävälliset ja eettiset  hupparit, joiden tarkasteleminen kestää päivänvaloa. Onhan Helsingin kaupunki on asettanut ympäristöpolitiikassaan tavoitteeksi sisällyttää kaikkiin hankintaprosesseihin ympäristökriteerejä vuoteen 2020 mennessä.

”Helsingin kaupunki suurena julkisena hankkijana voi vaikuttaa markkinoiden kehittymiseen ympäristömyönteiseen ja sosiaalisesti kestävään suuntaan samalla toimien esimerkkinä muille.” Näin todetaan Helsingin kaupungin kestävien hankintojen oppaassa (2015).

Teimme asiasta myös kannanoton, jossa totesimme, että meidän Nuorisopalveluilla tulisi hankkia vain ympäristöystävällisiä paitoja erilaisiin tapahtumiimme ja näyttää tällä tavoin esimerkkiä.

Haluamme tuoda esille ongelman, joka on se, että suurin osa Suomeen tuotavista vaatteista valmistetaan Aasian maissa, joissa tuotanto-olosuhteet ja työntekijöiden oikeudet voivat olla ala-arvoisia. Kuluttajalla on aina edessään valinta ostopäätöstä tehdessä. Onneksi monet yritykset pyrkivät vaikuttamaan näihin asioihin ja heillä on erilaisia sertifikaatteja ja vastuullisuusraportteja.

Mielestämme eettisten näkökohtien lisäksi kaupungin ekologisuuden arvon mukaista olisi valita luomu- tai kierrätyskuiduista valmistettuja tekstiilejä. Nämä saattavat olla jonkin verran kalliimpia kuin muut tuotteet, mutta säästöä voidaan saada aikaan sillä, että hankitaan vain sopivia määriä ja sellaisia tuotteita, joita voidaan käyttää tapahtumasta toiseen. Laadukkaampi tuote kestää käytössä myös kauemmin kuin halvin vaihtoehto.

Me työntekijät olemme olleet äärimmäisen tyytyväisiä huppareihimme ja kannamme niitä ylpeästi! Sen lisäksi, että hupparit ovat ympäristöystävällisiä, ne ovat myös tyylikkäitä ja hyväntuntuisia päällä. 🙂

Lue lisää Pure Waste yrityksestä ja muista ympäristöystävällisistä tekstiileistä ja muodista:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vaatteiden-uusi-aika-kangasta-krokotiilin-soluista-ja-bakteereista/aSvUiBvf

Katso miten prosessi tapahtuu: