Mediakatsaus Vuosaaren kirjastolla

Hei, täällä taas viestintänuoret!

Menimme torstaiaamulla 7.6. tutkimaan Vuosaaren kirjastoon ympäristöaiheisia uutisia päivän lehdistä.

Helsingin Sanomista löytyi susia koskeva Saara Tammen kirjoittama artikkeli ”Suomen sudet siirtyvät länteen ruuan perässä”. Susien määrä on lisääntynyt runsaasti viime vuosien aikana, minkä takia susien on etsittävä ruokaa yhä kauempaa.

Riikka Nyman kirjoitti Iltalehteen artikkelin ”Helle palaa ensi viikolla”. Hän toteaa, että toukokuun poikkeuksellinen hellejakso jatkuu taas ensi viikolla, mutta tämän viikon viileästä säästä huolimatta maasto on huolestuttavan kuivaa.

HS Metron artikkelissa ”Lämpöaalto sai hyttyset kuoriutumaan joukolla” Anni Härkönen kirjoittaa lämpimän alkukesän vaikutuksista hyttyskantaan. Lämmin ilma on saanut hyttysten munat kehittymään vauhdilla, minkä takia hyttysiä on jo nyt paikoin runsaasti.

Lisäksi löytyi artikkeleita lahoavasta jalava puusta ja muovin onnistuneesta kierrätyksestä pääkaupunkiseudulla. Odotimme enemmän ympäristö aiheisia uutisia, joista suurin osa painottui tässä mediakatsauksessa lämpöaaltoon ja sen vaikutuksiin.

Terveisin,

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön viestintäapulaiset