Villejä vihanneksia eli hortoilua luonnossa!

Tänä keväänä villivihanneksia eri hortaa on löytynyt runsaasti ja saimme nauttia monenlaisia herkkuja Meriharjun luontotalon villivihannes retkillä kolmen eri yläkoululuokan kanssa eri puolilta Helsinkiä. Keräsimme tuttuja ja turvallisia kasveja kuten nokkosta, mansikanlehtiä, poimulehteä, vuohenputkea ja ketunleipää. On tärkeää opetella tunnistamaan kasvit hyvin ennen, kuin niistä lähtee kokkailemaan, sillä Suomen luonnossa on myös paljon myrkyllisiä ja syötäväksi kelpaamattomia kasveja.

 

Tällä kertaa villivihannes-menumme sisälsi vuohenputki-nokkos-fetapasteijoita, villivihannespestoa, vihersmoothieta, nokkoslettuja sekä ihanaa yrttiteetä, johon poimimme myös mustaherukanlehtiä puutarhan puolelta. Ruoka maistui ja jokaisella retkellä oli innostunut ja hauska tekemisen meininki! Toivotaan, että ensi keväänäkin on yhtä upeasti villiä ruokaa tarjolla luonnossa. Viime vuonna ensimmäisillä retkillä satoi lunta!!!