Uhanalaisilla on asiaa!

Olemme jo muutaman vuoden ajan tehneet yhteistyötä Korkeasaaren luontokoulu Arkin kanssa ilmiöoppimiseen pohjaavassa uhanalaisuus-projektissa. Tänä syksynä  pääsimme tutustumaan uhanalaisuuden syihin sekä uhanalaisiin eläimiin  Vartiokylän yläasteen 8F-luokan kanssa. Synkeästä aiheesta huolimatta meillä oli mukavaa ja inspiroivaa oppia uutta eläimistä. Merkityksellinen havainto oli, että jokaisella lajilla on tärkeä merkitys luonnon kokonaisuudessa ja siksi kaikkien lajien suojeleminen ja säilyminen on tärkeää. Kukaan ei ole yksin tai erillinen, vaan ekosysteemissä pienikin asia voi vaikuttaa suuresti kaikkeen muuhun.

Tapasimme kolme kertaa: Meriharjussa, Korkeasaaressa sekä Östersundomin leirikeskuksessa ja jokaisella kerralla opittiin uutta, pohdittiin omia arvoja ja valmisteltiin projektin tuotosta, joka nyt julkaistaan täällä meidän blogissa sekä Korkeasaaren nettisivuilla.

Oppilaat ovat itse ideoineet nämä sarjakuvat ja videokannanotot.

vesikko

aavikkokettu

pikkupanda

lumileopardi

amurintiikeri

kultatamariini