Tulevilla rannoilla (2017)

Tulevilla rannoilla (Little Yellow Boots) on John Websterin ohjaama dokumenttielokuva ilmastonmuutoksesta. Se on eräänlainen kirje kuvitteelliselle lapsenlapsenlapselle vuodessa 2060. Elokuva yhdistää fiktiota ja ajankuvaa muun muassa Siperian hiilikaivoksilta elantonsa saavien ihmisten ajatuksista ja YK:n ilmastokonferenssiin osallistuneiden aktivistien uskosta yksittäisten ihmisten tekojen vaikuttavuuteen. Se haastaa kysymään mitä voisimme tehdä, jotta tulevilla sukupolvilla olisi asiat yhtä hyvin, kuin meillä nyt.

 

Dokumentti on kauniisti kuvattu ja mielenkiintoinen, joskin sen näkökulma on hyvin ihmiskeskeinen. Sukupolvien jatkumo on suuressa roolissa, eikä dokumentti esitä kauhukuvia vaikka pohtiikin mahdollisia tulevaisuudennäkymiä. Ennemminkin se vaikuttaa olevan kuvaus ihmisen matkasta ilmastoahdistuksesta kohti jonkinlaista toiveikkuutta.

 

Dokumentti on nähtävissä Yle Areenalla 15.11. alkaen ja esitetään myös TV:ssä 20.11.