Kansallisperhosen kautta kesään!

Jee, kerrankin mun ehdokas voitti vaaleissa! Nimittäin Suomen kansallisperhonen on valittu ja voittaja on: Paatsamasinisiipi.

On aika mielenkiintoista, että valtiot, yhdistykset, yritykset yms. valitsevat itselleen erilaisia symboleja ja tunnuksia, jotka usein ovat eläin- tai kasvimaailmasta. Suomessakin on monenlaisia kansalliseläimiä (karhu, laulujoutsen yms.) sekä kasveja (kielo), kiviä (graniitti) yms. jotka koetaan erityisinä suomalaisuuden symboleina. Mutta tiesittekö, että Skotlannin kansalliseläin on yksisarvinen! Mitähän nämä symbolit kertovat meistä ja siitä millaisena hahmotamme kotimaamme, yhdistyksemme tai muun ryhmämme?

 

Entä mitkä eläimet, kasvit ja kivet ovat sinulle läheisimmät ja kiinnostavimmat? Jos sinun pitäisi valita itseäsi kuvastava kasvi, eläin, puu, olisiko tehtävä helppo vai vaikea?

Toivotamme kaikille ihanaa, lämmintä ja rentouttavaa juhannusta ja loppukesää. Toivottavasti näette paljon paatsamasinisiipiä ja muitakin perhosia! 🙂