Kevät keikkuen tulevi?

Vanha sanonta “Kevät keikkuen tulevi” tuli jostain mieleeni ja jäin pohtimaan tarkoitetaankohan sillä kevään ailahtelevaa luonnetta, josta viime päivinä olemme saaneet hyviä esimerkkejä. Räntasademyrskystä auringonpaisteeseen keikkumista, kunnes jossain vaiheessa lämpö viimein voittaa ja kasvukausi pääsee kunnolla käyntiin.

Kevään merkkejä on jo paljon näkyvissä: yhä enemmän kukkia puistoissa, pihoilla ja metsissäkin, ensimmäiset villivihannekset alkavat heräillä maan uumenista ja käärmeetkin nautiskelevat taas lämmöstä rantakallioilla. Moni muuttolintu on myös palannut ja ilman täyttää uskomattoman ihana linnunlaulukonsertti.

Toukokuu on hyvää aikaa retkeilyyn, villin ruuan syömiseen, kaupunkiviljelyn aloittamiseen, rannoilla kävelyyn ja vesillä olemiseen. Silloin on myös lukuisia mielenkiintoisia kaupunkitapahtumia ympäri Helsinkiä. Erityisesti kannattaa painaa mieleen 20.5. jolloin on muun muassa nuorille tarkoitettu Laajikka Fest Laajasalossa ja vuotuinen Kallio kukkii-tapahtuma Kalliossa!