Siemeniä!

Terminen kevät alkoi jo viikko sitten eli lämpötila on pysytellyt yhtäjaksoisesti plussan puolella. Eilen metsäpolulla näin jo ensimmäiset ketunleivät ja huhtikuu on aivan nurkan takana. Nyt on täydellinen aika kylvää siemenet ensi kesän satoa varten.

 

Valinnanvaraa riittää kasvatettavissa kasveissa; on koristekasveja, yrttejä, syötäviä kukkia, vihanneksia, salaatteja, juureksia, hedelmiäkin. Osa kasveista on helppo kasvattaa vaikka ikkunalaudalla tai parvekkeella, jotkut vaativat vähän isomman puutarhatilkun tai viljelylaarin. Jos haluat kasvattaa kasvit alusta asti siemenistä, huhtikuu on yleensä parasta aikaa laittaa siemenet kasvamaan. Tarvitset hieman taimimultaa, pieniä ruukkuja tai esim. puolikkaaksi leikattuja mehupurkkeja sekä valoisan paikan, jossa taimet voivat rauhassa kasvaa. Osa siemenistä pitää peittää, jotta ne itävät. Kelmun laittaminen purkkien päälle auttaa pitämään mullan sopivan kosteana. Tarkemmat ohjeet kasvattamiseen löydät siemenpussien kyljestä.

 

Jos unelmoit omasta puutarhasta tai kasvien kasvattamisesta, kannattaa pistäytyä Töölössä hyötykasviyhdistyksen Alku & Juuri-puodissa. Se on suloinen pieni kauppa, josta löytää niin puutarhanhoitoon tarvittavat välineet kuin valtavan kattavan siemenvalikoiman, joista aika suuri osa on luomua! http://hyotykasviyhdistys.fi/alku-ja-juuri/