Viikon väläys: Riippumattoilun ihanuus!

Tänä kesänä pääsin viimeinkin osalliseksi riippumatollisten ihmisten onnesta! Olin jo monta vuotta hieman haaveksinut retkiriippumaton hankkimisesta, sen jälkeen kun eräällä leirillä ohjaajakolleegani nukkui kaikki yöt riippumatossa metsän siimeksessä. Se näytti niin houkuttelevalta, että mielikuva jäi jonnekin takaraivoon ja vihdoin ja viimein heinäkuun helteiset löhöilyt mielessäni marssin lomani alkajaisiksi Partioaittaan. Siellä olikin sopivasti alennuksessa Moon Hammock-retkiriippumatto, joka pienen väripohdinnan jälkeen muutti luokseni asumaan.

En ole hetkeäkään katunut hankintaa! Riippumatto on tehty laskuvarjokankaasta, kevyt, pieni ja helppo ottaa mukaan minne tahansa ja mukana se kulkikin koko kesän ja puolen syksyä. Se on todella helppo virittää puiden väliin ja riippumatossa makoilu, keinuminen ja fiilistely on ehdottomasti parhautta! Sitä paitsi siinä voi oikeasti nukkua jopa melko mukavasti, kunhan laittaa pohjalle makuualustan tai avaruushuovan pitämään viiman ja aamuyön kosteuden poissa. Mikä vapauden tunne! Riippumatossa on vähän kuin perhonen kotelossa tai herne palossa. Pari yötä nukuin metsässä riippumatossani, mutta erityisen mukava ja kätevä se oli ottaa mukaan päiväretkille metsään, rannalle, puistoon ja minne vaan. Luonnossa oleilu ei ole koskaan ollut tämän helpompaa ja mukavampaa! Ainoa miinuspuoli on, että puuystävälliset kiinnitysköydet on tavallisia kalliimmat ja pitkä oleskelu riippumatossa hieman vahingoittaa puun kaarnaa. Aionkin seuraavaksi ommella jonkinlaiset pehmusteet, jotka voin kiinnittää puun ympärille kaiken vahingon minimoimiseksi.

Tänä viikonloppuna Suomen latu haastaa kaikki yöpymään luonnossa Nuku yö ulkona-tempauksella. Houkuttelisi kovasti osallistua! Lisätietoja löytyy täältä.