Viikon Väläys: Pyöräilykausi käyntiin!

Viimeinkin on niin lämmintä ja aurinkoista, että on korkea aika aloittaa pyöräilykausi, jos ei sitä vielä ole tehnyt. Moni pyöräilee lähes ympäri vuoden, mutta meille vähemmän extremetyyppisille, varovaisille kaupunkipyöräilijöille touko-lokakuu on parasta pyöräilyaikaa. Miten ihanalta tuntuukaan viiletellä pyörän selässä työmatkat, ja onhan se myös ympäristöystävällistä ja mitä oivallisinta hyötyliikuntaa!

 

Helsinki on pyöräilymyönteinen kaupunki, joten kannattaa rohkeasti tarttua fillaria sarvista ja kokeilla tätä mukavaa kulkemisenmuotoa. Ei välttämättä tarvitse omistaa omaa pyörää, sillä HSL on ottanut uudet kaupunkipyörät käyttöön kantakaupungin alueella. Niitä on yhteensä 500 ja kaupunkipyöräasemia 50 eri puolilla keskustaa. Kaupunkipyörällä voi edullisesti taittaa matkaa joko kausimaksulla tai kertahinnoittelulla. Lisäinfoa löytyy täältä.

Stadissa.fi sivultolta löytyy myös hyödyllisiä linkkejä kaupunkipyöräilijälle. Muun muassa Helsingin pyöräilykartta, josta näkee kaikki pyörätiet ja maisemareitit ja löytää tietoa niin pyörien huollosta, liikennesäännöistä kuin esimerkiksi pyörien kuljettamisesta julkisissa kulkuneuvoissa. Sieltä löytyy myös erilaisia teemareittejä pyöräretkille.

 

Pyöräily voi olla myös kannanotto! Maan Ystävät järjestävät Kriittisen pyöräretken eli polkupyöräilijöiden mielenosoituksen joka kuukauden toisena tiistaina. Maan Ystäviltä voi myös kysyä lainaan Pauligin huvilan tavarapyörää, joka on oivallinen vaikkapa lasten kuljettamiseen tai muuttoavuksi. Lisätietoja Kriittisistä pyöraretkistä ja tavarapyörästä löydät täältä.