Viikon väläys: Lähimetsät läheisiksi!

koivu

“Lähimetsät ovat meidän virkistäytymisen, liikkumisen ja hiljaa olemisen paikkojamme. Emme suostu luovuttamaan niitä hakkuille tai rakentamiselle.”Lähimetsämanifesti

Lähimetsät ovat tärkeitä ihmisten hyvinvoinnin ja luonnon monimuotoisuuden kannalta. Ne ovat lähellä asutusta ja helposti saavutettavissa olevia metsäalueita, joiden merkitystä seudun asukkaiden virkistyspaikkoina ja metsän kasvi- ja eläinlajien elinympäristönä ei tulisi jättää huomiotta alueiden kaavoitusta suunniteltaessa.

Metsät hillitsevät ilmastonmuutosta sitomalla hiiltä. Ne myös tarjoavat happea, kauneuden kokemuksia kaikille aisteille, marjoja, sieniä, mielenrauhaa, terveyttä edistäviä vaikutuksia sekä mahdollisuuden antoisaan rinnakkaiseloon muiden lajien kanssa.

Lauantaina 28.2. käynnistyy Luonto-Liiton valtakunnallinen Lähimetsät haltuun-kampanja, joka kannustaa ihmisiä viettämään enemmän aikaa lähimetsissä ja nauttimaan luonnon hyväätekevistä vaikutuksista. Se myös vaatii aidosti avointa ja osallistavaa päätöksentekoa kuntien omistamia lähimetsiä koskeviin kysymyksiin.

Lue lisää: http://lahimetsat.fi/