Nuoret innostuivat luontaiskosmetiikasta

Järjestimme tämän vuoden Reaktori-tapahtumassa yrttitee- ja luontaiskosmetiikkatyöpajoja, joissa valmistimme muun muassa omia yrttiteesekoituksia, hunajahuulivoidetta, kasvonaamioita, käsivoidetta sekä monenlaisiin vaivoihin apua tuovaa piparminttuöljyä. Maistelimme myös ihanaa ruusuisen hunajaista kauneusjuomaa ja flunssantorjuntarohtoja ja perjantai-illan huipennuksena nuoret saivat nauttia rentouttavista käsihoidoista.

Oli mahtavaa huomata, että luonnonläheinen kauneuden- ja terveydenhoito kiinnostaa ja innostaa nuoria. 🙂

kuva (2)

Tässä muistinvirkistykseksi suosituimmat reseptit:

Virkistävä mustikkakasvonaamio

 2tl valkosavijauhetta

1tl mustikoita

½ tl juoksevaa hunajaa

2-3tl vettä

 

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi ja levitä ohuelti kasvoille. Anna vaikuttaa noin 5min/kunnes naamio hieman kuivahtaa. Huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä. Säilyy jääkaapissa noin viikon.

 

 

Puhdistava kasvonaamio

2tl vihreäsavijauhetta

½ tl juoksevaa hunajaa

½ tl ruusuvettä tai piparminttuöljyä (huom! valmista elintarvikeöljyä ei eteeristä)

2-3 tl vettä.

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi ja levitä ohuelti kasvoille. Anna vaikuttaa noin 5min/kunnes naamio hieman kuivahtaa. Huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä. Säilyy jääkaapissa noin viikon.

naamiot

Kauneusjuoma (noin 1 litra)

1 sitruunan mehu

1 1/2 dl ruusuvettä

4 rkl hunajaa

8 dl kuumaa vettä

työpaja2